Toimintasuunnitelma

Luopioisten Yrittäjät ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2022

Luopioisten Yrittäjät ry on innovatiivinen ja aktiivinen toimialueensa elinvoiman kehittäjä, joka luo yrittäjyydelle myönteistä ja positiivista ilmapiiriä yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Edistämme paikallisten yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä sekä vahvistamme yrittäjien verkostoitumista, yhteistyötä ja hyvinvointia.

Yhdistys on Tavastia Lakeland ry:n, Mikkolan Navetta ry:n, Pirkan Helmi ry:n ja Osuuskunta Kukkian kasvattamon jäsen.

Järjestötoiminta

Yhdistyksen asioita hoitavat hallitus ja rahastonhoitaja. Hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä maanantaina HUB Toivolassa. Yksittäisiä, nopeita päätöksiä voidaan tehdä hallituksen whatsapp-ryhmässä tai sähköpostikokouksissa. Sääntömääräinen vuosikokous pidetään syys-marraskuussa.

Viestintä

Ajankohtaisista asioista tiedotetaan facebookissa, uutiskirjeessä ja sähköpostilla. Verkkosivut ovat https://www.kukkialle.fi/yhteisot/luopioisten-yrittajat/ ja https://www.yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/palkaneen-seudun-yrittajat/.

Viestimme yhdessä Pälkäneen Yrittäjien kanssa nimellä Pälkäneen Seudun Yrittäjät sekä Sydän-Hämeen Lehdessä että Instagramissa. Jäsenille on oma Whatsapp-ryhmä ja kaikille seudun yrittäjille tarkoitettu suljettu fb-ryhmä. Uusille yrittäjille ja jäsenille lähetetään infokirje ja puheenjohtaja käy tervehdyskäynnillä.

Yhdistyksen näkyvyyttä ja tunnettuutta lisätään somepostauksilla ja fb-tapahtumilla. Yrittäjiin liittyviä juttuideoita ja kuvia lähetetään Sydän-Hämeen Lehteen.

Edunvalvonta

Yhdistys tekee aktiivista vaikuttamistyötä yhdessä seudun eri toimijoiden kanssa yrittäjyyden ja elinvoiman kehittämiseksi. Yhteistyö Pälkäneen elinvoimajohtajan, elinvoimalautakunnan ja kunnanjohtajan kanssa on tiivistä. Suomen Yrittäjien ja Pirkanmaan Yrittäjien tilaisuuksiin osallistutaan hallituksen päätösten mukaisesti.

Hankkeet, tapahtumat ja virkistystoiminta

HUB Toivola jatkaa HUB Kukkiatalon aloittamaa toimintaa K-Market Järvikansan tiloissa.

Luopioisten Yrittäjät on mukana Pälkäneen kunnan kanssa 3.-5.2.2022 Tampereen Asta-messuilla.

Yhteinen Pälkäne -hanke (8/2021-1/2023) on Pälkäneen Seudun Yrittäjien ja kunnan yhteinen hanke, jonka päätapahtumana on 28.5.2022 Pälkäne-messut Aitoon Honkalassa. Hanketta koordinoi Pälkäneen Yrittäjät ry. Hallitus nimeää tammikuussa messutyöryhmän organisoimaan yhdistyksen messuille osallistumisen.

Luopioisten Yrittäjien hallinnoima Pälkäneen nuorten ympäristö- ja yrittäjyyskasvatushanke (1/2021-3/2022) eli Nuorten Virta järjestettiin pääosin v. 2021 aikana. Pälkäneen lukion kanssa yhteistyössä järjestetty yrittäjyyskurssi saa jatkoa v. 2022 syksyllä.

Yhdistys on mukana Pimmeemmän kaupan illassa, kesän- ja joulunavauksessa sekä muissa Kukkian alueen kehittämishankkeissa. Yrittäjien After Work pyritään järjestämään 1-2 krt/v ja aamukahvit n. 6 krt/v yhdessä PY:n ja kunnan kanssa.

Pälkäneen, Kuhmalahden ja Luopioisten Yrittäjien yhteisen Vuoden Yrittäjä 2022 -juhlan järjestelyvuorossa on Pälkäne. Hallitus valitsee vuoden yrittäjän. Muita paikallisia, juhlivia yrityksiä ja yrittäjiä muistetaan heidän omissa juhlissaan hallituksen päättämällä tavalla.

Virkistystoimintaa järjestetään n. 4 krt/v yhdessä Pälkäneen ja Kuhmalahden Yrittäjien kanssa. Yhdistyksen tapahtumavastaava on Nina Hannonen.

Talous

Varainhankintaa toteutetaan näkyvyyden myynnillä Palveluinfo- ja Kukkian Kesä -infotauluihin sekä erilaisilla julkaisuilla esim. Sydän-Hämeen Lehden liitteenä. Varainhankintatuotteiden myyntipaikkoina ovat käsityökeskus Hilma & Olga ja Pytingin kuntainfo. Tilapäisiä myyntipisteitä voidaan pitää myös tapahtumien yhteydessä. Lisäksi yhteisö-, yhdistys- ja henkilöjäsenet voivat maksaa hallituksen vuosittain hyväksymää kannatusjäsenmaksua.

Koulutus ja oppilaitosyhteistyö

Anna Tapion koulun ysiluokkalaisten yritysmessuilla maaliskuussa palkitaan kaksi NY-yritystä, parhaasta liikeideasta ja parhaasta liikeidean esittelystä. NY-yrityksiä ja opiskelijoita otetaan mukaan yrittäjien tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. Paikallisia nuoria ja muita toimijoita voidaan tukea hallituksen harkinnan mukaan.