Toimintasuunnitelma

Luopioisten Yrittäjät ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2023

 Luopioisten Yrittäjät ry on innovatiivinen ja aktiivinen toimialueensa elinvoiman kehittäjä, joka luo yrittäjyydelle myönteistä ja positiivista ilmapiiriä yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Edistämme paikallisten yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä sekä vahvistamme yrittäjien verkostoitumista, yhteistyötä ja hyvinvointia.

Yhdistys on Tavastia Lakeland ry:n, Mikkolan Navetta ry:n, Pirkan Helmi ry:n ja Osuuskunta Kukkian kasvattamon jäsen.

 Järjestötoiminta

Yhdistyksen asioita hoitavat hallitus ja rahastonhoitaja. Hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä maanantaina HUB Toivolassa. Yksittäisiä, nopeita päätöksiä voidaan tehdä hallituksen whatsapp-ryhmässä tai sähköpostikokouksissa. Sääntömääräinen vuosikokous pidetään syys-marraskuussa.

Viestintä

Ajankohtaisista asioista tiedotetaan facebookissa, Whatsapp-ryhmissä, uutiskirjeessä ja sähköpostilla. Kotisivut osoitteessa kukkialle.fi/yhteisot/luopioisten-yrittajat/ ja yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/palkaneen-seudun-yrittajat/.
 

Viestimme yhdessä Pälkäneen Yrittäjien kanssa nimellä Pälkäneen Seudun Yrittäjät sekä Sydän-Hämeen Lehdessä että Instagramissa. Jäsenille on oma Whatsapp-ryhmä ja kaikille seudun yrittäjille tarkoitettu suljettu fb-ryhmä. Uusille yrittäjille ja jäsenille lähetetään infokirje ja puheenjohtaja käy tervehdyskäynnillä.

Yhdistyksen näkyvyyttä ja tunnettuutta lisätään somepostauksilla ja fb-tapahtumilla. Yrittäjiin liittyviä juttuideoita ja kuvia lähetetään Sydän-Hämeen Lehteen.

Edunvalvonta

Yhdistys tekee aktiivista vaikuttamistyötä yhdessä seudun eri toimijoiden kanssa yrittäjyyden ja elinvoiman kehittämiseksi. Yhteistyö Pälkäneen elinvoimajohtajan, elinvoimalautakunnan ja kunnanjohtajan kanssa on tiivistä. Suomen Yrittäjien ja Pirkanmaan Yrittäjien tilaisuuksiin osallistutaan hallituksen päätösten mukaisesti.

Hankkeet, tapahtumat ja virkistystoiminta

Luopioisten Yrittäjät on mukana Pälkäneen kunnan kanssa erilaisissa tapahtumissa, kuten kesäpäiväkahvit 1.7.2023.

Yhdistys on mukana Pimmeemmän kaupan illassa, kesän- ja joulunavauksessa sekä muissa Kukkian alueen kehittämishankkeissa. Yrittäjien After Work pyritään järjestämään 1-2 krt/v ja yrittäjäkahvit n. 6 krt/v yhdessä PY:n ja kunnan kanssa.

Pälkäneen, Kuhmalahden ja Luopioisten Yrittäjien yhteisen Vuoden Yrittäjä 2023 -juhlan järjestelyvuorossa on Kuhmalahti. Hallitus valitsee vuoden yrittäjän. Muita paikallisia, juhlivia yrityksiä ja yrittäjiä muistetaan heidän omissa juhlissaan hallituksen päättämällä tavalla.

Virkistystoimintaa järjestetään n. 4 krt/v yhdessä Pälkäneen ja Kuhmalahden Yrittäjien kanssa. Yhdistyksen tapahtumavastaava on Nina Hannonen.

Talous

Varainhankintaa toteutetaan näkyvyyden myynnillä Kukkian Kesä -infotauluihin sekä erilaisilla julkaisuilla esim. Sydän-Hämeen Lehden liitteenä. Varainhankintatuotteiden myyntipaikkoina ovat käsityökeskus Hilma & Olga ja Pytingin kuntainfo. Tilapäisiä myyntipisteitä voidaan pitää myös tapahtumien yhteydessä. Lisäksi yhteisö-, yhdistys- ja henkilöjäsenet voivat maksaa hallituksen vuosittain hyväksymää kannatusjäsenmaksua.

Koulutus ja oppilaitosyhteistyö

Yhdistyksen käynnistämän Pälkäneen Nuorten yrittäjyyskasvatushankkeen (2021-2022) ansioista Pälkäneen lukion kurssitarjottimelle on saatu yrittäjyyden perus- ja jatko-opintojaksot.

Anna Tapion koulun ysiluokkalaisten Nuori Yrittäjyys -messuilla 11.2. palkitaan kaksi NY-yritystä, parhaasta liikeideasta ja parhaasta liikeidean esittelystä. NY-yrityksiä ja opiskelijoita otetaan mukaan yrittäjien tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. Paikallisia nuoria ja muita toimijoita voidaan tukea hallituksen harkinnan mukaan.