Meidän mielestä täällä on kaunista, turvallista, tilavaa ja rauhallista.

Luonnonkaunis kylämme sijaitsee Kukkia-järven ja Kuohijärven tuntumassa, muutaman kilometrin päässä Lammin, nykyisen Hämeenlinnan kaupunginosan, rajasta. Vakinaisia talouksia kylässämme on vajaat 50 ja vapaa-ajan asuntoja vähintään 2-3 –kertainen määrä. 

Viime vuosina on kyläämme ilahduttavassa määrin saatu uusia asukkaita kun muutamat jo tyhjilleen jääneet vanhat tilat ja talot ovat saaneet uudet, aktiiviset omistajat. Tämä kehitys on omiaan pitämään kylämme elinvoimaisena ja rikastuttamaan sen elämänmenoa. 

Kylässämme toimii aktiivisesti Kuohijoen Kyläyhdistys-Vepari ry, joka kylätoiminnan lisäksi vaalii vapaapalokunta-aatteen perinteitä, sekä kulttuuriyhdistys ja metsästysseura. Seurakunta sekä kuntoiluseura Kukkian Kulkurit myöskin osallistuvat kylämme vapaa-ajan tapahtumiin. Kyläyhdistyksen Leader -rahoitteisina hankkeina, Pomoottori Ry:n tukemina, olemme lähivuosina kunnostaneet kylämme vanhan urheilukentän sekä uimaranta-alueen rantasaunoineen upeaan kuntoon, ja teettäneet esiselvityksen kylämme kiinteistöjen jätevesien käsittelyn kehitystarpeista.

Luonnonarvojen lisäksi Kuohijoella on tarjota hienohiekkainen uimaranta laitureineen, Hauhon reittiin kuuluva veneiden vesillelaskupaikka Kuohijärven puolella, kylätalona perinteinen vpk:n talomme Vepari sekä grillikatos ja rantasauna kylän yhteiseen käyttöön, luontopolku, wanha kalkkilouhos, kirkkovene Aallotar Tervaniemen rannassa Kuohijärvellä sekä kulttuurikeskus moninaisine tanssi-, taide- ja liikuntapalveluineen sekä elävän musiikin klubi-iltoineen. Kyläyhdistys järjestää monia perinteisiä kesätapahtumia, joihin osallistutaan vuodesta toiseen koko kylän voimin.

Useimmat työikäiset kuohijokelaiset käyvät työssä kirkonkylässä tai lähikunnissa. Yrittäjiä ja yrityksiä on pikku kyläämme osunut poikkeuksellisen paljon – lieneekö tuo merkki meidän kuohijokelaisten toimeliaisuudesta? Kylältämme löytyy yrittäjiä mm. rakennus-, maatalous-, kuljetus-, palvelu-, kiinteistönhoito- ja tilitoimistoaloilta. Kuohijoen tienoon yrittäjien palveluhakemiston päivitetään vuosittain.

Meidän kuohijokelaisten mielestä täällä on kaunista, turvallista, tilavaa ja rauhallista. Vaikka meiltä on pitkä matka kuntakeskukseen, mielestämme Kuohijoki on Pälkäneen paras paikka!