Täällä on kaikki mitä perheemme tarvitsee

Tutustuin itse ensimmäisen kerran Kukkian kyliin jo kymmenvuotiaana käydessäni perheeni mukana Ravintola Liekissä lounaalla. Idyllinen kylä, puhdas järvi ja kauniit maisemat tekivät kesäisen retkemme aikana lähtemättömän vaikutuksen

Yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin päätimme vaimoni ja kahden lapsemme kanssa muuttaa Kukkian alueen ”pääkylään”. Valinta oli helppo, sillä ympäristö tarjosi ainutlaatuisella tavalla kaiken mitä kaipasimme - lähellä olevat palvelut kyläkouluineen, ravintoloineen ja kauppoineen, kaunista luontoa, puhtaan ja kalaisan Kukkian järven ja lukuisia harrastusmahdollisuuksia aina laskettelusta jalkapalloon ja golfiin asti.

Edellisessä asuinpaikassamme ilmassa leijui jatkuvasti isojen rakennustyömaiden kivipöly ja talot olivat vieri vieressä. Alueen keskustelupalstalla mainittiin vähän väliä eri paikoista löytyneistä huumeruiskuista.

Olimme saamassa kolmannen lapsen ja halusimme tarjota lapsillemme rauhallisen kasvuympäristön. Tuntui hyvältä, että voisimme huoletta antaa pienten lastemme kulkea asuntomme lähiympäristössä ja tartuttaa luonnosta itseensä samanlaisia arvoja kuin meillä vanhemmilla on.

Vaihdoin Tampereen keskustan lähettyvillä olleen toimistoni Kukkian kotitoimistoksi. Nyt katselen toimiston ikkunoista autojen ja rakennustyömaiden sijaan kaunista metsämaisemaa ja kauniisti pilkottavaa järvimaisemaa. Katupölyn tukkimaa toimiston ilmansuodatinta ei tarvitse enää vaihtaa kahden kuukauden välein.

Kukkialla on hyvä hengittää, asua, harrastaa ja työskennellä