Halkopinot, lumi, rantasauna, tähtitaivas, hiljaisuus … Meille itsestäänselvyyksiä, mutta monille ulkomaalaisille unelmia. Tämä on huomattu laajemmaltikin ja se on synnyttänyt maassamme innostuksen luontomatkailun kehittämiseen. Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakuntia yhdistävä eteläisen Päijänteen länsipuolinen järvialue on jäänyt monessakin mielessä matkailun kehittämisen valtavirtojen ulkopuollelle ja tämä on synnyttänyt tarpeen uudenlaiselle matkailu- konseptille, joka tuo esille alueen mahdollisuudet ja yhdistää matkailutoimijoita.

Uusi matkailukonsepti

Uuden matkailukonseptin nimi on Tavastia Lakeland ja se kattaa karkeasti ottaen Hämeenlinna-Valkeakoski-Tampere -akselin ja Päijänteen välisen järvialueen. Alue on luonnollinen osa sitä Järvi-Suomea, jonka perusteella maatamme markkinoidaan ulkomailla tuhansien järvien maana, jonka keskeinen osa on Saimaan järvialue.

Tavastia Lakeland sopii mainiosti luontomatkailun suosion nousuun. Alueella on hienoja saaririkkaita vesistöjä, Vanajavesi, Mallasvesi, Längelmävesi, Pälkänevesi, koko Hauhon vesistöreitti Päijänteen rantamille asti sekä osia Päijänteestä. Lisäksi alueella on kaksi kansallispuistoa, Isojärven ja Päijänteen (Kelvenne) kansallispuistot, sekä Evon ja Laipanmaan upeat retkeilyalueet.

Tavastia Lakeland -alueella on aktiivinen, toimiva kylä- ja taajamaverkosto. Se sijaitsee Oriveden, Tampereen ja Hämeenlinnan kaupunkien kainalossa ja on näin ollen helposti saavutettavissa myös kansainvälisten matkailijoiden näkökulmasta.