MITÄ MENEILLÄÄN ?

Innostavia hankkeita ja projekteja jokaiseen makuun !

Kysy ja tule mukaan kehittämään ja kehittymään ... 
Ota yhteyttä vaikkapa näihin.

Asuinyhteisöjen messut 26.-28.6.2020 Luopioinen / Kukkiatalo

- näytttely ja seminaarit
- teemat
  yhteisöasuminen
  kyläyhteisöt
  ryhmärakentaminen
  citymaalaisuus
  rakentaminen
- lähityökeskuksen avajaiset
- avoimet talot: ViherKostiala, Pöllökartano
- Rautajärven torppakylä
- oheisnäyttely: Uuno Nurmen tuotantoTuetun asumisen osuuskunta OMIAAN

Omiaan Osuuskunta (OOK) tuottaa tuetun asumisen ja työtoiminnan palveluja asukasjäsenilleen yhteisöllisin periaattein.Tavoitteena on tukea jäsenten osallisuutta, jonka osa-alueita ovat itsenäinen elämä, arjen sujuminen, työssäkäynti tai opiskelu.

Osuuskunta toimii tällöin työnantajana jäsenilleen. Monialainen osuuskunta tarjoaa työtä, palveluja tai tuotteita asiakkaille, joita voivat olla osuuskunnan jäsenten lisäksi esimerkiksi kunnat, yritykset ja kotitaloudet.. 


Rautajärven kehityshanke

Rautajärven torppakylä – vanhasta uutta kierrättää hyvistä omista aineksista uuteen ja parempaan tulevaisuuteen. Hankkeen myötä yleishyödyllinen osakeyhtiö Rautajärven seudun kylät  kerää yhteen Rautajärven seudun yhdistykset, suunnittelee ja aloittaa torppien siirron Rautajärven keskustaan, kerää kylän historiikin ja parantaa kylän ympäristön tilaa. Päähteistyökumppaneita ovat Tampereen yliopiston arkkitehtuurin laitos ja seudun yhdistykset.

Tulevat tapahtumat: 28.3. Pentin talon purkutalkoot 13.6. Rautahovin kesäpäivä

Luopioisten Lähityökeskus - HUB Luopioinen


Valokuituverkko valmistuu ja Luopioinen ottaa digiloikan tietotyön aikaan. Luopioisten vanhan seurakuntakeskuksen alakertaan varustetaan yhteisöllinen työtila, josta voi vuokrata työpisteen päiväksi, viikoksitai vaikka vuodeksi sekä av-kokoustila, jossa eri yritysten kokoukset ja etäyhteydenpito sujuu vaivattomasti.

Tervetuloa työskentelemaan, palaveeraamaan tai opiskelemaan lähityökeskukseen kesällä 2020!

Luopioisten ulkoilukylä 2020

Luopioinen on kompakti aktiivisen ulkoilijan unelma. Kylällä on 30 liikuntapaikkaa ja ulkoilukohdetta parin kilometrin alueen sisällä, ruuhkattomia ja tavallisen liikkujan tarpeisiin tehtyjä. Luopioisten ulkoilukyä hankkeessa suunnitellaan ulkoilun edellytyksiä paremmiksi ja hyvien kohteiden hyödyntämistä matkailussa

Holjan P-alueen infopaikka


Luopioisten kirkonkylän Holjassa on tien 322 varrella P-paikka, joka on saanut oheisen kuvan mukaiset uudet opasteet viime vuonna. Luopioisten Yrittäjät ry on ylläpitänyt ko. paikalla ns. Kukkian Kesä -infotaulua kesätapahtumista ja kesäkahviloista.

P-alueen varustusta on tarve parantaa uusilla infotauluilla, jotta infoalue toimisi paremmn ja monipuolisemmin. Kolme uutta infotaulua,
--     Laipanmaan kartta
-      Kukkian alueen kartta
-      Palvelunfo.

Erkin Areena - Ulkoilmanäyttämö 

Kukkia-Seura ry


Tavastia Lakeland

Tavastia Lakeland ry
tavastialakeland.fi


Suomen älykkäin kylä-kilpailu
Luopioisten rantakeskus - Laiturialueen kehittäminen

Toimija: 
LC-Luopioinen


Kehittyvät Kukkian Kylät 2019-2020

Kukkian kylien kehityshankkeessa lisättiin Kukkian ympräistön yhteistyötä, heräteltiin asuntojen vuokramarkkinoita, haastateltiin etätyöläisiä ja etsittiin uusia liikenneratkaisuja. Lähde mukaan sisäänheittäjä -rinkiin eli auttamaan asuntojen etsijöitä löytämään uuden kodin Kukkialta.

Katso Pälkäneen elinvoimatoimikunnalle 31.10.2018 esitelty materiaali Kehittyvät Kukkian Kylät-projekti


Kukkia Maailmalle 2015-2019

Kukkiajärven ja sen ympärisörn matkailun kehittömishanke. Kansainvälisyysnäkökulma.
Katso https://www.kukkialle.fi/kehitys/kukkia-maailmalle/