« aihelistaan

KULKUYHTEYDET


 • nimimerkki

  Leena Ilmola

  6.3.2018 klo 12:31
  Oli sumuinen sunnuntai-iltapaiva Luopioisten keskustassa. Ja Liekki taynna sunnuntaisyojia. Hyvää ruokaa ja huutelua poydasta toiseen. Siina ruvettiin juttelemaan tarpeesta saada lapsiperheita Luopioisiin. Joku ryhtyi kertomaan siitä, miten vaikeaa Luopioisiin on tulla tai sielta reissata hoitamaan asioita Onkkaallaan, Hämeenlinnaan tai Kangasalalle. Ei kulje bussi ja varsinkin Helsinkiin on melkein mahdotonta paasta julkisilla yhteyksilla saallisessa ajassa.

  Istuin joku aika sitten Finlandiatalolla ja kuuntelin ministeri Bernerin ja Rolls+Roycen Sauli Elorannan sainailua liikenteesta palveluna (Mobility as a Service, MaaS) Berner kertoi, etta suomalainen lainsaadanto ei aseta mitaan esteita autonomisille autoille. Jotta tassapa ongelmaan ratkaisu. Hankitaan Luopioisiin pari itse itseään ajavaa autoa jotka kuskaavat meita tarpeen mukaan parempien liikenneyhteyksien äärelle. Jotta systeemi pelaisi, pitaa tietysti jonkun panna pystyyn sellainen veppisivu, jolta auton voi tilata… Jos kiinnostuneita loytyy voisimme panna projektin pystyyn. Kun ministeri Lintilän tekoälyraportti kuulutti, että rahaa on ja kaikkialla pitää tekoalyä soveltaa.

  Tätä odotellessa voisimme laittaa samoille sivuille tietoa omista kyydeistamme, ettei tarvitse huudella poydistä toisiin, etta kuka lahtisi maanantaina kyydissa Helsinkiin, jottei tarvitse yksin ajaa aamuvarhaisella.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
KULKUYHTEYDET